Fredag.

Ligger i soffan och kollar på "Dumpad" på 3:an.. Jävligt rolig film faktiskt. Har den på DVD. Kan rekommenderas för den som inte har sett den och vill få sig ett par goda skratt. Annars idag har jag vart ute med Assar i koppel. Agnes fick stanna inne då hon bara blir vettskrämd när man tar med henne ut. Ingen idé att tvinga henne. Hon får skylla sig själv. Assar älskar att få följa med ut och han skriker verkligen på en så fort man tar fram selen. Haha! Och kelig som bara den blir han när vi är ute med han. Gosen! ♥ Efter vi hade varit ute en stund tog jag en snabb dusch. Sen åkte jag och Joakim ner till Arvids Cykel & Moped för att kolla om de hade några begagnade cyklar till salu vilket jag va jätte säker på att de skulle ha. Men det hade dom ju inte såklart... Joakim lånar ju min cykel nu till och från jobbet då hans är trasig och mer eller mindre är livsfarlig att cykla på då styret är löst och inte går att skruva fast ordentligt. Nu när sommaren mer eller mindre är här så behöver vi faktiskt en var sin tycker jag (och han med). Men som sagt, på Arvid's hittade vi ingen... Åkte hem till mamma och pappa en svänga istället för att lämna tillbaka en GI-bok till mamma. Där kollade vi i NKP efter annonser och hittade faktiskt en. Pappa fick ringa och kolla om de fanns kvar så efter samtalet åkte vi iväg och Joakim blev en cykel rikare. (Efter mycket velande då han tyckte att FÄRGEN va fel (lila)...men tillslut lyckades jag få honom att tänka om, då i princip alla delar på den va nya.) Nu kan vi cykla tillsammans i sommar. :) Nog om det. Väl hemma igen var klockan nästan 17 och snart skulle Cissi hämta upp mig för att sedan catcha upp med Elin utanför thairestaurangen för att äta mongolisk buffé. Lika gott som alltid var det och det vart extra gott att vi kunde sitta på uteserveringen i det fina vädret. Underbart! Tack för en mycket trevlig stund tjejer! Jag hade väldigt trevligt. OCH roligt!! Hahahaha! Hoppas ni också hade det. Får göra om nåt liknande snart tycker jag. :) Efter att Cissi släppte av mig hemma igen va det inte många minuter man fick "ta igen sig" innan det va dags att bege sig till Björneborg för säsongens sista innebandy-lir. Va inte så mycket folk idag men kul ändå. Nu har jag babblat tillräckligt för idag. Tack för mig!
Bild tagen från google.


I'm only human...


The Human League - Human"I'm only human....Of flesh and blood I'm made...
Human... born to make mistakes.."


Jäkligt fin låt tycker jag. En av deras bästa.

Med den säger jag god natt. ♥I brist på annat...

1. Hur gammal är du om fem år? 29.. (Åh herregud! Haha..) 
2. Vem var den sista du träffade? Svärmor
3. Hur lång är du? 170 cm.
4. Vilken var den senaste film du såg? Red Riding Hood
5. Vem ringde du senast? My sister-in-law Cissi :)
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Så, nu är prinsen rastad och klar så nu åker jag hemåt igen :)" till Cissi
7. Vad är dagens planer? Kopiera arbetsgivarintyg som ska skickas till a-kassan annars inget va jag vet.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på situationen.. Vill jag ha svar snabbt så ringer jag hellre.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.10. När såg du senast din mamma? Hmm.. I måndags.
11. Vilken ögonfärg har du? Gröna.
12. När vaknade du idag? Typ..12... ooops. Hör inte till vanligheterna kan jag säga till mitt försvar.
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja.. en norsk skogskatt som vi lämnade till djurhemmet. Han hamnade i en bra familj och fick namnet Albin :)
14. Vilken är din favoritplats? Där jag vill vara för stunden...
15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhus och i tandläkarstolen... Hua mig!
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis gift med mannen i mitt liv, med barn, hund, volvo och villa :P
17. Vad skrämde dig som barn? Clowner och mörkret.
18. Vem fick dig att skratta senast? Min sambo.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och..
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Lite vad jag känner för.. Men oftast med.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Hmm.. Fyra om man räknar med Joakim's :)
23. Hur många landskap har du bott i? Ett. "Ack Värmeland du sköööna, du häärliga laaand..."
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Hmm, ja jag skulle väl ljuga om jag sa nej.. hehe.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor!! ;) Annars är ju barfota ganska gött det med...
26. Är du social? It's my middle name!
27. Vilken är din favoritglass? Mjukglass är för jävla gott! "Piggelin" och "88:an" är också ruskigt goda.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Oj.. vad mycket jag skulle kunna göra. Men jag skulle nog unna mig mitt drömhus.
29. Tycker du om Kinamat? Jaa det är inte dumt! :)
30. Tycker du om kaffe? Eeh... Nejjj.
31. Vad dricker du till frukost? O'boy eller juice.
32. Sover du på någon särskild sida? Ja på höger...men allra helst på magen :)
33. Kan du spela poker? Joovars..
34. Tycker du om att mysa? Mjaaaa :)
35. Är du en beroendemänniska? Beror på hur man ser det..
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, jag har väl typ 2 eller 3 vänner på Facebook som jag såg fyllde år samma dag som mig. Haha, vad skulle man göra utan Facebook alltså? ;P
37. Vill du ha barn? Ja, det vill jag.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, tack o lov för det! (Om inte det räknas när jag åkte med till Karlskoga när X:et va med om en hemsk scooter-olycka..)
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet, om temperaturen i vattnet är varmt.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder, väskor och skor!
42. Äger du dyra smycken? Hmm.. ja några äger jag väl.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En liten godis :$
45. Vem är den roligaste människan du känner? Hmm.. svår fråga. Har många roliga jag känner men ingen som är "den roligaste".
46. Välj ett ärr på din kropp? Det jag har under hakan efter att ha cyklat omkull en gång när jag gick på dagis.
47. Vad har du för ringsignal? Heart - All I Wanna Do Is Make Love To You
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, hos mamma finns dom.
49. Flirtar du mycket? Humm.. kanske..? Jag har glimten i ögat helt enkelt och om nu det klassas som flirtig så fine! Flörtar aldrig med andra på "det sättet" då jag redan har världens bästa pojkvän och sambo.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Öum.. framför spegeln i hallen tror jag.
51. Kan du byta olja på bilen? Haha.. Nej, det tror jag inte..:P
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag har haft tur...hehe.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Fallen Ängel54. Läser du dagstidningen? Är nog ganska dålig på det faktiskt... Men ibland så. :)
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nope, not anymore.
56. Dansar du i bilen? Ibland. Hahaha..
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? 107,5 Mixmegapol

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Måste nog va matsedeln för denna veckan.
59. När var du i kyrkan senast? Oj.. Längesen. Det minns jag inte. Var på Joakim's morfars begravning men den va ju inte i kyrkan... Va väl ett kapell bara...eller?


Tidsfördriv.

Hmm.. ja när man är arbetslös och bara går hemma kan det lätt bli så att man blir lite uttråkad...
Speciellt om man heter Emelie Ragén som ständigt vill ha saker på gång. Bjuder på mig själv i detta lilla kollage jag gjorde förut...haha.. En ska ju faktiskt kunna "fula" sig lite ibland.. ^_^ Moahahaaa!Så vad har jag annars gjort idag? Hmm... Va iväg en svänga till Väse i förmiddags angående det där jobbet. Finns inte så mycket att berätta om det i nuläget. Hon berättade lite om arbetet, arbetspolicyn och frågade lite om vad jag hade jobbat med tidigare osv... Inget märkvärdigt och inget är ännu bestämt. Vi får se hur det blir. När jag kommit hem slängde jag mig framför datorn en svänga. Sen har jag diskat och plockat här hemma. Funderar på om man skulle gå ner till tvättstugan och ta en tvättid nån dag här snart. Berget med orena kläder växer sig allt högre och högre.. Ska väl börja göra lite mat snart också. Det är ett jobb att leka hemmafru också ;) Hihi.. Tack för mig, hej hej! ♥

 


Red Riding Hood


Ikväll kollade jag på "Red Riding Hood". Helt okej film enligt mitt tycke. De som känner mig väl vet att jag är helt såld på filmer som har med overkliga saker att göra... Och med det menar jag allt som har med sagor och dess väsen att göra. Twilight-filmerna (vampyrer/varulvar), Sagan Om Ringen-filmerna (hober/alver/orcher etc), Harry Potter-filmerna (trollkarlar/häxor/magi), Van HelsingNarnia (talande djur) ... ja listan kan göras lång och jag vet att de flesta vet vad de nämnda filmerna innehåller för karaktärer och vice versa men skrev ändå för att göra det tydligare. Som ni kanske märker så är min favvo film-genre ganska tydlig, eller hur? ;) 
Och är det lite (eller gärna mycket) romantik och kärlek i filmerna så är den perfekt! Som t.ex. Twilight. :)
Som ni kanske redan visste eller redan har sett till höger på bilden här så är ju "Red Riding Hood" från samma skapare som Twilight så kanske inte så konstigt att jag gillade denna. Hihi. Just den här filmen tycker jag kunde ha haft lite mer romantik i sig. Visst finns den där men jag hade som sagt velat haft liiite mer åtrå och passion mellan Amanda och Shiloh. Inte för att jag vill ha värsta mjuk-porr-filmen men ja... Ni fattar! :D Ska bli så grymt spännande och roligt att se Breaking Dawn (sista boken i Twilight-serien) som har premiär till hösten. Dock bara del 1 av 2. Men som nog de flesta som har läst böckerna, eller som av annan anledning har tagit reda på ändå av ren nyfikenhet, vet ju att det är i början på sista delen som det händer grejer. Mihihiii! Men men.. nog om det. Är det någon som inte vet vad som ska hända och som har tänkt att se den så ska jag inte avslöja för mycket. Red Riding Hood får helt klart godkänt från mig. Kan inte bestämma mig om jag vill ge den en 3:a eller en 4:a. En 4:a tycker jag är lite väl generöst så den får
3 ½ haha. Klart sevärd tycker jag att den är i alla fall. Om det är någon annan som sett den så får ni gärna dela med er av vad ni tyckte. Men den har väl ganska nyss gått på bio tror jag så kanske inte så många som har det.....än. ;) Men lova mig att så fort ni får tillfälle så.... SE DEN!!!  Nu ska jag gå och borsta gaddarna och hoppa ner under täcket. Imorgon väntar en ny dag.
Natti natti! ♥


Happiness.

Idag känner jag mig pigg och glad. Undrar om det är det fina vädret som påverkar mig..? Kan vara så.
Har hunnit med ganska mycket idag trots att klockan inte ens är 15.00 än... I förmiddags åkte jag ut till Björneborg för att återigen ta ut svägerskans rottweiler Tyke på en promenad så att han fick göra sina behov. I början innan han lugnar sig är det nästan som om det är han som är ute och promenerar med mig. Hahaha! Klart han tycker det är roligt att få komma ut lite. Ändå verkade han så trött idag för han gick och gäspade typ hela promenaden. Hihi.. sötnosen! Efter att vi hade gått en runda och han hade gjort ifrån sig det han skulle åkte jag hem igen. Ringde snubben som jag nämnt tidigare angående jobbet. Åkte ner till honom som hade sitt kontor nära Jysk. Pratade lite och fick lite mer info om vad det här projektet handlade om. Lät vettigt måste jag säga så detta blir nog bra. Ska åka ut till Väse imorn och träffa arbetsgivaren. Blir spännande det..:P Mohaha!
Efter att vi hade pratat en stund skulle jag åka hem igen tänkte jag men eftersom jag hade ställt bilen vid Jysk tänkte jag att jag kunde gå in där en svänga och kolla lite. Tänkte att jag skulle kolla vad nya, lite svalare, sommartäcken kostade. Tur hade jag att dom hade specialpris på en variant nu denna vecka. 300kr/st kostade dom så jag köpte 2 st. Börjar ju bli så varmt ute nu även om kvällarna/nätterna att till och med jag börjar svettas lite. :P Innan jag åkte hem fick det bli en tur ut till Picasso och tillbaka. Va längesen. Tänkte att jag skulle ha tagit en mjukglass premiär också men som vanligt så kan jag aldrig ha kontanter på mig. Typiskt mig! 4 kronor räcker inte långt, även om det så bara är till en ynka mjukglass... Får bli en annan dag helt enkelt. :) Nu ska jag nog fortsätta att plocka lite här hemma. Ser ut som ett bombnedslag rent ut sagt. Sen kanske man skulle ta sig nåt litet mellanmål. Känner att den "lilla hungern" börjar smyga sig på. Trevlig tisdag allesammans! ♥

Underbara sol.

Har haft en fantastisk påsk-helg. Hoppas att ni också har haft det! Igår, lördag, åkte vi till Joakim's syster för att fira hennes 23-årsdag som är idag. Stort GRATTIS Cecilia!!

Vid 15-tiden kom även mina svärföräldrar för att fira sin dotter. Gottade oss riktigt i solen. Vädret kan man verkligen inte klaga på denna helg. Har vart helt underbart! Efter lite pressande i solen och cross-åkning för Tommy och svärfar blev det grillning på altanen. Efter maten blev det lite spel. Först körde vi typ "pil kastning" (fast med kardborre-bollar på en filt-tavla) sen spelade vi trädgårds yatzy som Cissi fick av oss istället för en blomma eller dylikt. Är precis som vanligt Yatzy fast med stora tärningar som man kastar på backen. Kul var det hur som helst. :) Efter allt spelande blev det lite kaffe (för de vuxna) ;) Till det serverades vaniljglass, hallon sorbet och chokladsås. Får ju inte glömma Kinder Äggen heller...hihi. Gott gott! Efter att T & A åkt hem laddade vi för utgång på Statt. Var år och dar sen man var där kändes det som. Senaste gången var väl juldagen tror jag... Det var riktigt kul att "stuffa" lite på dansgolvet. Träffade många bekanta ansikten. :) Beställde sen en taxi tillbaka till Björneborg eftersom vi skulle sova över där då jag ville ha med min bil hem dagen efter.

Så idag då? Har varit ute mest hela dagen. Helt otroligt väder har det ju varit som sagt. Tror jag fått bra med färg på armarna och i ansiktet.. (Kan behövas!) Jag och Cissi njöt av en god frukost ute på trappan sen hjälpte jag henne att lägga trall på deras balkong. Sen kom hennes svärmor och då krattades det lite löv och grejades med lite annat. Efter allt pyssel vart vi sittandes en stund mot garage väggen för mer soool. Wonderful! Sen kom Elin och Tommy's bror Daniel för att va med och fira. Grillade igen och tjötade en massa. Trevligt trevligt! Hoppas att det blir fler sådana här dagar och kvällar nu framöver. Egentligen skulle inte jag och Joakim varit kvar när de nya gästerna kom men det blev så ändå... Tack för allt Cissi och Tommy! Ni är för gulliga! Efter att Elin och Daniel åkt hem då Daniel skulle iväg på jobb spelade vi som var kvar två parti Kubb som tyvärr vanns av herrarna. (Men vi kvinnfolk var faktiskt bättre. Helt ärligt!) Nu ligger jag och min hane här i soffan och är lagomt trötta. Men det har varit en super-mysig helg! Tack alla som var med och gjorde den! ♥

Shoooes-oholic!

Ja det fina nickname't fick jag från min käraste idag. Inte för att jag har så mycket att säga emot...haha! Åkte en svänga till Bergvik köpcenter i Karlstad förut idag och hoppade in på Skopunkten. 5 par skor hittade jag där. Men det blev "bara" för ca 800 spänn och det tycker jag är riktigt billigt för så många par. Om man ser det så här: (jag köpte även ett par på Intersport för 700kr) Där har vi nästan hela summan på Skopunkten liksom. Och detta var som sagt för ett par. Ni tycker jag är väldigt slösaktig när det gäller pengar nu va? Men då får ni göra det ser ni...hihi.. För jag älskar skor och tycker om att lägga pengar på dom även om jag inte egentligen är i behov av dom. Så är det bara. Kalla det för sjukt beroende om ni vill... Kanske så är fallet. Haha! :P Men nu har jag skor så att jag klarar mig hela sommaren och hela hösten. Bra skit!

Fick bli en liten påse från Gina Tricot och en liten påse från H&M också! Tjohoo... Är det inte konstigt att kläder (och SKOR) kan få en att må så bra? I alla fall för en stund.... Sen blir det gammalt och tråkigt. Kanske hets-shoppar jag så mycket för att jag egentligen inte mår riktigt bra till 100%...? Har läst om många tjejer, och även killar, som får tragglas med det problemet varje dag. Och då är jag glad att jag inte är så extrem... Inte ännu i alla fall. Kanske bäst att tänka sig för lite så att jag inte tar detta beroende för långt...:O

Älskar mina vänner, hoppas ni vet det! ♥ ♥ ♥

Puss på er, och återigen önskar jag er en trevlig påskhelg! ♥


God Helg.


Vill önska alla mina nära och kära en trevlig påskhelg!

♥ ♥ ♥


A Piece of OnePiece

Hmm.. ja, nyss hemkommen från ännu ett besök i Böppa för att rasta svägerskans vovve. Skönt väder va det idag också så det vart samma lilla promenad med honom idag med samt lite bus i trädgårn. Hundrackaren vägrade att bajsa till en början men tillslut så la han ett rejält lass (för den som är intresserad) Haha! För övrigt så har jag äntligen beställt en OnePiece som jag har velat ha ett tag nu. Här ska mysas till 110%. Känner jag mig själv rätt kommer jag nog inte gå i nåt annat här hemma. Och är det så att man ska åka bort nånstans och man behöver sova över så kommer den lätt bli en prio som ska packas med i väskan. :)
Visst ser den mysig ut? :)


Senare idag får vi se om det blir en date med Cissi. Eftersom hon numera är diplomerad massös hade hon nån/några hon skulle massera ikväll vid 18-tiden. Får väl se om vi hittar på nåt efter det. Vore kul i alla fall. Men det lär ju märkas som sagt.. hihi. Jag och älskling skulle ha åkt över en sväng till Karlstad nu egentligen men jag blev så slö kände jag så det får nog bli i helgen istället. (A)
Även fast det är påsk nu så har Bergvik öppet 10-18. Det gillas! Ha det gott alla!


Smått & Gott

Ringde angående jobbet förut och fick prata med en stressad kvinna som bad mig ringa igen efter påsk. Oookeey... tänkte jag, men jag får väl ringa då då. Hoppas bara inte det är en surpuppa till chef jag kommer få för då vettå tusan om jag vill ha jobbet... Om man nu får välja vad man vill "ha" och "inte ha" här i livet. Men en sak har jag lärt mig (efter att ha jobbat på Transcom helt ärligt) Att man ska inte jobba med ett jobb man inte trivs med. Oavsett om det gäller arbetsuppgifter (som i mitt fall då), kollegor eller chefer. Aldrig!

Nog om det. Nu tänkte jag att jag skulle lägga upp lite bilder istället. Första kollaget är från förra torsdagen då jag och Madde va och hälsade på familjen Einarsson/Älgsjöö för att träffa deras nya bebis Robin. :)...och andra kollaget här nedan är från min vistelse i Oslo på besök hos Ida.UPDATE 18:02 : Lite kort från mobilen också på Idas två katter Ella och Ronja + 1 på Liam som leker :) 
Hur en resa blev min mardröm.

Ja som jag skrev igår kväll så va min resa hem ifrån Norge inte värst kul. Mardrömmen började redan på Oslo Centralstation när jag skulle hämta ut min biljett i en sån där automat. "Ur funktion" stod det på den. Toppen! tänkte jag. Hur ska detta gå? Inte mycket att göra i alla fall så jag fick helt enkelt spara det bokningsnummer jag hade och visa upp det på tåget och tala om för konduktören som det va. När jag stod på perongen och väntade på tåget som skulle komma 15.49 fick vi meddelande i högtalaren att tåget var försenat till 16.05. Ja men en kvart överlever jag väl tänkte jag. När jag tittade på tavlan efter en stund såg jag att det var försenat igen till 16.27. Och när klockan närmade sig avgångstiden tittade jag återigen på tavlan och nu skulle tåget komma 16.35! Alltså var det ännu mer försenat. Det här är inte klokt, tänkte jag. Inte nog med att jag hade årets vidrigaste fylle-kärring bredvid mig där jag satt och väntade! Men men.. tåget kom tillslut. 50 minuter försenat. Klev på och gick ett par vagnar bort för att försöka hitta konduktören och visa mitt bokningsnummer. Hittade honom aldrig så jag satte mig bara på en plats även fast jag inte visste om jag satte mig på någon annans. Eftersom jag aldrig kunde få ut min biljett i automaten hade jag ju ingen aning om vilket nummer och/eller vilken vagn jag skulle sitta på/i. Konduktören kom till slut och som tur va så va han jätte trevlig (och rolig). Jag: "Jag ska till Kristinehamn." Han: "Ja, det hör jag väl." Hahaha! Va hur som helst inga problem att jag inte fått ut min biljett utan han skrev bara upp mitt bokningsnummer. Fick sitta på samma plats hela resan så det va ju bra. Men nu börjar mardrömmen på riktigt. Kommer till Kungsvengen (ligger vid Norska gränsen). Tåget blir ståendes där i 35, NÄSTAN 40, MINUTER!! Fick information om att polisen va på väg och alla tänkte ju att det är väl fylle-kärringa som har ställt till med något, vilket det med all sannolikhet va också (även fast konduktören ville försköna det hela i sitt meddelande med en annan historia). Tåget rullade tillslut vidare men hann inte längre än till Arvika innan vi blev stillaståendes IGEN!! Denna gång i en sisådär 20 minuter, en halvtimme för att vänta in ett mötande tåg. Detta är fan inte sant! va allt jag kunde tänka. Nästa riktiga STOPP blev i Väse för att vänta in ytterligare ett tåg. Där vart vi förvisso ståendes i "bara" kanske 10 minuter. Men i alla fall, som om det inte redan hade krånglat tillräckligt på denna resa!! Och för att fylla detta mardröms-scenario till max så va det skrikande barn överallt i min vagn jag satt i. I sätet bakom mig satt en tvåbarns familj med en skrikande unge som aldrig kunde bli till freds tydligen. Ett par platser framför mig satt en norsk mamma med sina två små döttrar som pratade (nej skrek) och grinade mest hela tiden utan att man hörde mamman riktigt säga ifrån till dom. Alltså, jag va i upplösningstillstånd på slutet! Jag har full förståelse för att det inte är så lätt att resa med barn alla gånger, det fick jag själv erfara när jag åkte i söndags med Ida och Liam. Men det blev ju bra tillslut. Igår höll det på konstant i 5 timmar! Snacka om att jag va trött när jag väl va framme i K-hamn. Pappa va snäll och hämtade mig på stationen och älskling hade köpt lite pizza som jag fick äta när jag kom hem. Sen gjorde jag inte många fler knop den kvällen.

Imorse när jag vaknade hade jag fått sms av Cissi som frågade om jag kunde åka ut till dom i Björneborg och rasta deras hund då min svärfar som annars brukar åka ut och rasta honom på dagarna va sjuk. Hade ju inget bättre för mig just då så jag ställde upp. Tog en skön liten promenad i solen och lekte lite med han i trädgården innan jag åkte hem igen. Han blev nog så nöjd så. :) Nu ska jag ringa och se hur det blir med den där arbetsintervjun. Återkommer om det! Ha det gott allesammans! ♥ Ciao ciao.

Recension om Norge.

Mja.. i söndags kväll tog jag tåget med Ida och Liam för mitt första besök i Norge. Hon bor i Oslo och har snart gjort det i 3 år nu och jag har inte hälsat på henne förens nu... Skamligt! Men nu så... Tåget skulle gå prick 18.00 men blev försenat till 19.50.. SUCK! Åkte hem till mig en sväng emellan istället för att sitta på stationen och vänta. Åter på tågstationen i god tid såg vi att tåget va försenat IGEN....You gotta be kiddin' me!!
Först stog det 20.23 och sen 20.27... Så vid halv nio ungefär lämnade tåget perongen i K-hamn.. Det va ingen lätt resa med en hungrig och trött liten kille, men det gick bra tillslut. Va framme i Oslo nästan prick kl.00.00 och hann nätt o jämnt med den sista T-banan hem. Vistelsen i Norge va riktigt trevlig. Ida visade mig runt lite i "byn" som de säger där...haha.. Lite roligt tycker jag! Och roligt är att "rolig" på norska betyder "lugn". Så om nån frågar en om hur man haft det, på exempelvis en fest och man svarar: "Ja det va jätte roligt!" så kan man få ett å annat höjt ögonbryn. Haha.. Tur jeg ikke snakket mer norsk en hva jeg trengde. :P

Vi strosade runt på "Karl Johan" och gick i diverse affärer. Underbart väder var det igår! Gick i kortärmat och det va fortfarande nästan för varmt..:P Lunchade på "Friday's", hälsade på min gamla vän och klasskamrat som jobbar på restaurangen "Tre Bröder". Kul att träffa henne. :) Fick även träffa en av Ida's bästa väninnor som hon skaffat sig i Norge.. Anki. Jätte trevlig och go tjej. Vi tog ett "snack" (mat alltså ;P) på People's innan vi begav oss hem till Ida igen. Grillade på deras balkong och myste hela kvällen. Efter att vi efter lååång tid lyckades få lille Liam att somna kollade vi på sista filmen i Sagan Om Ringen-trilogin. Längesen man såg den. Alltid lika bra! Och som vanligt så satt vi i var sitt hörn av soffan och mer eller mindre grät ikapp. Haha, back in the good old days! ;) 

Idag tog vi med Liam ut till en av de många lekparker som finns i området där de bor. Vi gungade och lekte lite. Sen tog vi en promenad i området och Ida pekade och visade mig det mesta. Kul kul :) Och lille Liam somnade i pappa Omer's armar när vi gick. Sötisen, hihi :) Väl tillbaka gjorde vi oss i ordning för att åka in till centrum igen. Gick raka spåret till "Agape" som är en bröllopsbutik där de säljer allt man kan tänka sig när det gäller klänningar, skor, smycken och andra accessoarer till bröllop. Ida och Omer gifter sig nämligen i augusti om allt går enligt deras planer. Roligt för dom tycker jag! Och Ida har bett mig som en av hennes äldsta och närmaste vänner att vara en av brudtärnorna. Så idag har Emelie provat brudtärne-klänning. :P Hittade en som föll mig i smaken men vi får se va de andra tärnorna säger. Det blir nog bra. Hann inte med så mycket mer... Norge var hur som helst super trevligt! Lunchade åter igen på "Friday's" innan Ida följde mig till tågstationen. Hur den resan gick berättar jag om imorgon....meeen.... den va ju inte värst rockig kan jag säga..! Nu måste jag sova. Ska upp imorn och ringa angående jobbet i Väse. Wish me the best! God natt ♥ 

Mamma...

...får ett eget inlägg. G R A T T I S mamma på Din födelsedag som är idag! PUSS ♥ ♥ ♥


Taggar för fest.

Ja och denna är förhoppningsvis den sista vi har på ett tag nu...haha. No offence mot nån alltså men det är bra jobbigt att ha fest kan jag tycka ibland. Eller så kanske det är mer rätt om man säger att det är jobbigt att fylla år (när det kommer till alla kalas/fester man ska ha). För drygt nästan precis 1 månad sen var det jag som fyllde år och vi hade kalas här en hel helg kändes det som eftersom alla som vill gratta en tyvärr inte får plats på samma gång i våran lägenhet. Samma sak gäller nu när Joakim har fyllt år. I tisdags när han fyllde va hans föräldrar här. Igår, fredag, va mina föräldrar här samt brorsan och Petra med barnen. Idag kommer våra kompisar för lite 25-års fest. Ska bli kul. Känner mig ganska taggad faktiskt. Hihi.. Kul att min goa Ida ska va med också. Blir ju inte så ofta nu mera när hon för det första bor i Oslo och för det andra har en liten bebis som blir 1 år nu i sommar. Gud, va tiden går fort! Imorn blir det att fara med tåget till Oslo med henne vid
18-tiden. Mitt första besök i Norge. Nice...

Nej, nog för nu. Bäst att fortsätta att göra i ordning allt här hemma. Inklusive mig själv! Jalla jalla!
Ha en trevlig lördag allihopa! ♥

Ljuset i tunneln...

Ja kanske finns det en strimma ljus trots allt... Nämnde aldrig det i tidigare inlägg men idag blev jag väckt vid 08.45 av att hemtelefonen ringde. Är bland det värsta jag vet (beroende på vem som ringer och vad det gäller såklart) Klampade upp med irriterade steg till vardagsrummet där den bärbara telefonen låg och ringde för fulla muggar. Stod 054...bla bla bla i displayen. Tänkte att jag känner fan ingen från Karlstad så det är säkert nån nedrans försäljare som ringer tänkte jag. Lät telefonen ringa och gick och la mig igen i hopp om att kunna somna om en liiiiten stund till. Hihi.. Men det gick ju inte värst bra vill jag påstå. Fram till lunchtid ungefär ringde samma nummer ca 20 ggr sammanlagt både till hemtelefonen och mobilen. Tänkte att men herreguuud, vad ÄR det för människa som inte fattar att jag inte tänker svara?! Hur som helst fick jag tillslut ett sms om att jag hade ett meddelande på röstbrevlådan. Och då tänkte jag att nu jävlar ska jag ringa och se va det är för idioter som håller på o ringer och framför allt, ta reda på va fan de vill som tydligen är så viktigt. Hahaha.. Tur va väl att jag gjorde det. Det va en kvinna som hade ringt från nåt företag som va på uppdrag från AMS och ville att jag skulle ringa upp henne. Klart att man gjorde det då och blev mycket snart uppringd av hennes chef som i sin tur sa att jag hade blivit rekommenderad av AMS för ett jobb i Väse. På den macken/restaurangen som ligger precis vid E18. Fanns 3 olika jobb där som han rabblade upp för mig. Jag sa att jag är öppen för förslag och att jag inte kunde säga varken bu eller bä om nåt av dom. Hade ett trevligt samtal med honom och vi kom överens om att jag skulle ringa honom på onsdag förmiddag nästa vecka så att vi kunde åka dit och ta en ordentlig arbetsintervju. Hoppas att detta kan va nåt för mig...

Annars idag sen sist jag skrev har jag varit med Madde och hälsat på Sofia. Fikade och gosade lite med Robin. :) Åh, va mysig han va! ♥ Efter att jag hade hållt honom en bra stund sa jag till han; ska du komma till tant Madde lite? Men ångrade mig nästan i samma stund jag sa det. ;) Hihihi.. Va ju så gött att pussa på och gosa med han. Lelle lelle bäbben. Får bli ett besök snart igen tror jag bestämt. :)

Efter besöket i Sunnäs hade Joakim tänkt byta däck på våran bil, så vi åkte ner till hans jobb där dem hade de grejer som behövdes. (Min bil behöver lite special behandling nämligen ;) Haha) Men som tydligen är så känt för SAAB så sitter bultarna så in i helvete hårt. Vet inte varför med de liksom fastnar typ... Så vi kunde ju drömma om att få loss dom. Vet att sist fick killarna på verkstan ställa sig på fälgkorset och hoppa på det med full tyngd och kraft för att bultarna skulle lossa. Och de va ingen liten kille så då kan ni tänka er va dom sitter..;) Blir till att åka ner till dom imorn så fixar dom det åt mig. Sommaren är nära nu!

Och sist men inte minst, som får avsluta detta inlägg: FÄRJESTAD tog SM-GULD ikväll! Fast det har väl ingen som har facebook missat i alla fall...haha. :P Fan så gött! Kommer att sova riktigt gott i natt är jag säker på. Natti natti.


Welcome back dear sun.

Ja nu har det vart ganska grått och trist ett par dagar här tycker jag... Har nästan varit lite kallt tycker jag med. Det har blåst ganska kallt om inte annat... Men idag mina vänner och bekanta skiner solen! :)  En skinande sol = en gladare och piggare Emelie. Sitter just nu och funderar på om jag skulle åke ner till mor och far och hämta mina sommardäck som står i deras garage. Behöver få på dom på bilen nu känner jag. Trögt som tusan att styra bilen nu tycker jag (eller så inbillar jag mig bara) fast det tror jag då inte. Borde ta mig tid att vårstäda den också. Åh, ständigt dessa "måsten". Men det är skönt när allt är gjort, som jag brukar tänka.
I eftermiddag ska jag och Madde åka hem till Sofia och hälsa på. Ska bli så roligt att få träffa nya bebisen. Myys! ♥ Ska självklart bli roligt att träffa min härliga Sofia också! ;) Får ju inte glömma henne! Haha.. Hoppas ni alla njuter av vädret idag lika mycket som jag gör. Have a great thursday!


 "Sol ute, sol inne
Sol i hjärtat, sol i sinne "

• • •


Loneliness

Ja usch... Denna känsla kom efter att jag kom hem förut idag. Känner mig som den mest ensamma personen i hela världen. Även fast jag vet att jag inte är det. Människan (jag) är allt bra konstig ibland... Men det har väl säkert nån orsak som ligger och gror nånstans i mitt undermedvetna.

Hur som helst så har jag vart med mor min på marknaden idag samt tog en lunch på Café Orion inne på vintergatan. Älskar kycklingwoken dom har där. Mums! Hittade inget särskilt på marknaden mer än marknadsnougat i stort sett. Verkligen samma skit varje år egentligen. Mest en massa krims-krams bara. Handlade mer i dem "vanliga" butikerna. En thé-burk på Angelinas Room samt en tröja på JC. Hittade ett stånd där de sålde alla väskor för 100kr/st med. Åh! tänkte jag. Jag som ääälskar väskor! Hittade en som jag tyckte va jätte snygg och jag hade nog slagit till om det inte va för att jag upptäckte att dragkedjan va trasig på den..:/ Typiskt! Men jag får väl se det positiva i det negativa: att snart åker vi till Turkiet och där kommer det garanterat att finnas massor av billiga OCH snygga väskor att köpa. *dregglar vid tanken* Väskor och skor är två saker jag inte kan få för mycket av. Love it! Joakim får spasmer på mig för det...haha! Men det får han väl leva med antar jag....om inte nån har ett botemedel för mina cravings ;) Fick hem mina grejer från nelly.com idag med. Beställde ju igår förmiddags som sagt och idag va paketet hemma hos mig. Underbart!

Ha en fortsatt trevlig onsdag! Puuuuuss. ♥ 

Hipp hipp hurra!

Till min älskling som fyller 25 år ida' ! :) Och för att fira det så har jag suttit och klickat hem lite nya saker till mig ifrån nelly.com. Haha.. Dock så är det kläder till mig själv men i alla fall. Joakim får nöja sig med att jag betalar en ordentlig summa (nästan hela) hans resa till Turklandet... Det är väl inte illa pinkat eller?

Usch, sånt grått och trist väder det är ute idag så då gör lite nätshopping susen som sagt. Hihi..
Dessa två prylar kommer till mig inom 2-3 dagar. Detta är bland det bästa med nelly.com tycker jag; att det är så snabb leverans på grejerna. Me like! ;)


Hoppas att alla får en fortsatt trevlig tisdag. Det ska jag försöka ha...med mensvärk och städning. Senare ska jag åka och hämta smörgåstårtan som vi ska avnjuta framåt kvällningen när svärföräldrarna kommer för att fira sin son. Ne, bäst att sätta fart kanske..? Hej hej!


Läget just nu..

Hmm, ja vad ska man säga här då? Läget är väl i stort sett precis det samma som för en vecka sen. Är fortfarande arbetslös, fortfarande uttråkad om dagarna när Joakim är iväg och jobbar. Ska försöka ta mig tid att åka ut till min vän Sofia och hälsa på. Fast ja.. "ta mig tid" är väl kanske lite fel uttryck att använda. TID har jag hur mycket som helst av. Men det ska väl bara passa för alla helt enkelt. Hehe.. Har pratat med "M" och vi kommer förmodligen och hälsar på dig (hon och jag) på onsdag eller torsdag, Sofia. Men det blir nog på torsdag skulle jag tro... Onsdag är det ju marknad i stan och då är min dag ganska full. Hoppas torsdag funkar bra för alla. Saknar sällskapet av dessa två underbara tjejer. I det stora hela så är det faktiskt två av de som jag kan kalla för mina riktiga vänner. Man lär sig genom livets gång vilka som är äkta och inte så att säga.... Men jag har varken tid, ork eller lust att bry mig om vilka som eventuellt ogillar mig. Från vissa håll märks det så tydligt bara. På ett barnsligt sätt kan jag tycka faktiskt. Men men.. Jag är fullt upptagen med att uppskatta de som tycker om mig för den jag är så jag skiter som sagt fullständigt i allt annat. Alla är vi olika och man kan inte "gå ihop" med alla.. That's it! Och jag är som sagt inte bitter över den sanningen heller om jag ska vara helt uppriktig. Jag är glad för de goa vänner jag har, för de är dom bästa! ♥

• • •

Helgen har varit ganska lugn för min del. I fredags åkte vi och spelade innebandy i Björneborg vilket för övrigt var längesen nu eftersom det har vart så mycket födelsedagar och annat under en tid nu. Lördagen bestod av lite plock här hemma och sen vid 15-tiden åkte vi till Cissi och Tommy för att kolla på FBK - SAIK och för årets premiär-grillning. Kvinnorna stod för förberedelserna och matlagningen (vad annars?) och Joakim satt i soffan och höll oss uppdaterade med resultat från matchen på tv. Tommy hade varit i KD och kört speedway och kom hem till 18-tiden då maten stod färdig på bordet. Guuud, så gott det va! Åh, vilken härlig tid man har framför sig (sommar!) med massa grillning och annat skoj. Längtar otroligt mycket efter den nu. Nåja, tillbaka till lördagen nu. Efter att vi hade käkat fick Joakim öppna sin present eftersom syftet med denna kväll va att smyg-fira hans 25-årsdag lite i förskott då Cissi inte kommer att va hemma denna vecka utan spenderar hela i Götet för att bli massös. Hmm.. hjälpte även Cissi att klippa hennes lugg som hade blivit lite lång...hihi.. (Hoppas att det blev till belåtenhet för henne för egentligen så hatar jag att klippa hår på folk när jag vet själv hur hemskt det känns om man inte blir nöjd med håret!) Sen spelade vi lite Super Mario Bros på Nintendo Wii. Riktigt skoj! Fick bli lite tokiga klipp på Youtube också! Oj oj.. hahaha! Riktigt rolig kväll helt enkelt. Fick oss många härliga skratt. Tack ska ni ha!

Nu blir det häng i soffan framför tv:n och nån film tror jag.. Har införskaffat mig en hel del nya så vi får väl se vad det blir för nån. Trevlig kväll på er! Hej hej..


Back to school...(?)

Haha, ja jag måste faktiskt skratta en liten smula. Har nu under kvällen sökt en 3 årig utbildning i Skara som jag tror att jag har noll chans att komma in på. Djursjukvårdare. Tror inte att jag har de betygen som krävs. Men med lite (nej, jävligt mycket) tur så kanske... Skulle vara sjukt roligt. Om inte annat så ska jag nog ta mig tusan se till att jag har de betygen och sen söka igen. Känner ganska starkt att det är detta jag vill. Har inga andra alternativ känner jag. För att bli något här i livet, eller i alla fall få ett ordentligt yrke, så måste man plugga. Även om den sanningen svider lite så är den ett faktum. Bara tanken på att gå i skolan igen får mig nästan att spy. Men detta verkar roligt och mycket intressant så det kan nog bli kul ändå. Sista ansökningsdagen är den 15 april så svar borde ju komma inom kort. Wish me luck! Hahaha...


Veterinärbesök...

Det va inte längesen vi va på Solstadens Smådjursklinik i Karlstad med våran lilla Assar. Va där i Januari med honom sist för sin eländiga klåda han har nedanför högra örat. Då fick han kortizontabletter som han skulle äta i tre veckor. Tyvärr så blev han aldrig helt bra utan det fortsatte och har nu blivit värre tycker vi. Såret han har har blivit större och han kliar och kliar och kliar. Kraken..:/
Så i fredags förra veckan ringde jag till den nyöppnade Smådjurskliniken här i stan och fick en tid idag kl.9.40.
Kom fram till att det är nån form av allergi han har så blir det inte bättre nu om några veckor så får vi se över om vi ska byta till ett nytt allergifoder som veterinären sa. Hon skrev ut samma dos av kortizontabletter som förra gången åt oss och även en gel som vi ska smörja såret med morgon och kväll. Så nu har min älskade lilla bebis en krage runt halsen också och han är så SÖT! Jag låter säkert som värsta häxan nu men jag har faktiskt skrattat ganska mycket åt honom nu när vi kom hem. Såklart inte på ett hånande sätt utan för att han är så söt när han går runt med den där på huvudet och när han inte är van den än. Han går in i precis allt. Haha, sötnosen! ♥ Och Agnes vet inte riktigt hur hon ska bete sig. Hon va nyfiken när vi kom hem och ville fram och nosa på honom men sen är det som att hon vill iaktta honom på avstånd. Åh hur ska detta gå??! Hoppas att det kommer att gå bra och att han blir kvitt det där otäcka såret (och klådan) en gång för alla! Det är ju så svårt.. Ett barn kan man ju prata med och förklara någorlunda varför de måste gå igenom vissa saker...ta vissa mediciner etc.. Men ett djur förstår ju inte. Och hur många gånger som man (dumt nog) ändå försöker förklara för dom trots allt så förstår dom ju inte varför husse/matte utsätter dom för detta hemska. Usch..

Nu sen vi kom hem har jag fått passa på honom hela tiden. Han ska ju i...emellan och in under allting den dummer'n. Nyss låg han bakom våran säng och hur han lyckades ta sig in dit vet jag inte. Det va ganska roligt att se när han skulle försöka ta sig ut igen. Öppnade Joakims sängbordslåda med tratten och jag vet inte allt. Hahaha. Fick hjälpa honom ut tillslut. Lite kände jag att han va tvungen att försöka ta sig ut på egen hand när han ändå lyckats ta sig in, så att han lär sig. Men han kommer väl att vänja sig snart. Just nu ligger han bredvid mig i soffan och försöker sova lite. Ikväll blir det innebandy för min del och då får Joakim ta över passandet. Ha det så bra alla och önska oss lycka till :)

                                                                                             ♥ ♥ ♥


Relaxing.
Ligger här i soffan och drömmer mig bort lite. Det får man väl göra va? År 2011 måste vara ett år då jag vill göra en massa saker. Mer än vanligt i alla fall... Nu kan jag lägga en till sak på listan som jag skulle vilja göra. Åka på ett mysigt SPA. Tänk va underbart skönt att bara få skämma bort sig med olje massage, härliga bad och allt annat som hör där till. Bara stämningen är väl fantastisk..? Med alla tända ljus, dofter och avslappnande musik. Åh, jag skulle verkligen behöva det känner jag! Ingen mer som känner sig manad..? :) Tänk er allt detta och sen gå och avnjuta en god bit mat efteråt på nån flott restaurang. Awesome, eller hur? Höjden av lyx om inte annat. Om jag får tala för mig själv så tycker jag att jag gör alldeles för lite saker ihop med mina vänner. Visst, vi ses väl nån gång då och då och käkar lite mat och så, men nu pratar jag om att faktiskt göra saker tillsammans. Som när vi åkte till London i höstas t.ex. Hur roligt som helst ju! En 2-dagars-weekend i exempelvis Göteborg med Spa, hotell och god mat kostar väl inte mer än vad den resan gjorde i alla fall.. Inte om man räknar med de fickpengar som vi spenderade (typ allt) på Primark :P Haha! Åh, saknar! Sen har vi väl faktiskt pratat lite grann (i alla fall jag och Madde) på att vi tjejer skulle ta en sista minuten resa på en vecka till nåt varmt land och bara ha det gôtt! :)
NÄÄE, nu får jag sluta att drömma iväg så här! En sak i sänder. Men vi får väl se till hösten...(A) Hihi..
Ha det så gott allihopa! Snart har vi sommaren här. Hang on! 

                                                                                             ♥ ♥ ♥
Many good things.

Och allt hände på en dag. Igår hade Joakim ett par kompisar här på lite öl och tv-spel. Marcus, Miche och Yffe.. De körde lite Mario Kart men sen mesta dels av kvällen spelade de NHL och Just Dance. Lika roligt var det att titta på när dom dansade som det va sist. Haha! Sen vid typ 23.30 ringer det i mobilen och till min förvåning stog det "Sofia" i displayen. Tänkte inte mer på vad hon kunde vilja mig vid den tiden utan svarade . Och till min stora glädje talade hon om att hon hade en liten nykläckt bebis i sin famn...fem dagar för tidigt men vad gör det? Han var frisk och välskapt den lille. :) Åh vad glad jag blev att hon ringde! GRATTIS min kära vän! Nu är både du och Hasse tvåbarnsföräldrar och jag hoppas att allt ska gå bra för er och att er vardag inte ska bli alltför olik sig som den var innan. ;) Hoppas på att få komma ut nån dag i veckan och hälsa på er. (I och med att jag är arbetslös nu så har jag all tid i världen att komma ut till er och få snosa lite på den lille.) Men jag förstår så klart att ni vill komma till rätta och så först innan man "slänger sig över er". Hör av dig när det passar, okej? :)

En annan super rolig grej var att min bästa svägerska Cissi tillsammans med resten av KIBF Eagles damlag spelade sin sista kvalmatch för att komma upp till div 1...och VANN! :D 
Som ni kanske minns, (för er som regelbundet läser här) så skrev jag förra helgen om att de hade förlorat första kvalmatchen på hemmaplan.. Men nu igår så vann dom som sagt.. I sudden dessutom. Fan att man inte åkte med ner och tittade ändå. Hade vart grymt roligt och spännande att se. Stort grattis till er tjejer! Roligt för er. :)

Nu ligger vi hela vår lilla familj och myser i soffan. Plus en till liten skrutta som vi brukar ha här då och då och som jag räknar som MIN även fast hon inte bor här permanent.
Min lilla Cindy :) Ska ha henne här över natten och även imorgon. Mys ♥
Nån som är sugen på en promenad med oss imorgon kanske om inte vädret är alltför dåligt..? Hihi..

Jaja, nej nog för denna gång.
Puss på er. ♥
RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!